Svampsoppa & Vitlöksbröd

publicerat i Allmänt;
Igår kände vi för en enkel och fräsch middag. Len svampsoppa med Vitlöksbröd. Hur god som helst och samtidigt enkel och fräsch. Allt man behöver är:
500g Champinjoner
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
1 tärning grönsaksbuljong
5dl vispgrädde
5dl mjölk
2msk kallt vatten
Smör
Salt & peppar
Såhär gör du:
Grovhacka hälften av champinjonerna­. Skala och hacka löken­.
Fräs champinjoner och lök i 2 msk smör (för 6 port) i en stor kastrull ca 5 minuter­.
Tillsätt timjan, buljon, grädde och mjölk­. Låt koka ca 10 minuter under lock­.
Skär resten av svampen i tunna skivor­.
Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i omgångar i matberedare.­
Tillsätt 2/3 av den resterande svampen i soppan. Koka 2-3 minuter­. Låt sjuda 2 minuter.­
Stek under tiden resten av svampen i smör­. Smaka av soppan med salt och peppar­. Servera och toppa med den stekta svampen­. Jag toppade även med persilja. 

Taggar: svampsoppa;

Kommentera inlägget här :