500g Champinjoner
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
1 tärning grönsaksbuljong
5dl vispgrädde
5dl mjölk
2msk kallt vatten
Smör
Salt & peppar
Såhär gör du:
Grovhacka hälften av champinjonerna. Skala och hacka löken.
Fräs champinjoner och lök i 2 msk smör (för 6 port) i en stor kastrull ca 5 minuter.
Tillsätt timjan, buljon, grädde och mjölk. Låt koka ca 10 minuter under lock.
Skär resten av svampen i tunna skivor.
Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i omgångar i matberedare.
Tillsätt 2/3 av den resterande svampen i soppan. Koka 2-3 minuter. Låt sjuda 2 minuter.
Stek under tiden resten av svampen i smör. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera och toppa med den stekta svampen. Jag toppade även med persilja.
